Kippermoen idrettsanlegg - foto Snorre Nicolaisen

Universell utforming

Kippermoen idrettssenter er sammensatt av ulike anlegg fra ulik tidsalder. Dette fører til at deler av anlegget er universelt utformet, mens andre deler ikke er det.

Folkebadet stod ferdig i 2014 og er universelt utformet. Fra resepsjonen til garderobene og videre til heis er det kontrastfliser på gulv. Heisen fra sokkeletasjen tar deg opp til HC-garderobene som er i samme etasje som bassenget. HC-garderobene er tilrettelagt med seilheis, dusjvogn og rullestoler. Fra garderoben kommer du direkte ut til terapibassenget. Her finnes det rullestolrampe og heis. Heisen kan også benyttes i 25 m bassenget.

Treningssenteret er over to etasjer. Fra resepsjonen går det heis til begge etasjene

Fotballhallen er tilgjengelig fra resepsjonen og videre via et inngangsparti med rullestolrampe.

Idrettshallen er fra 70-tallet. Et tidsrom hvor universell utforming ikke eksisterte. Da kommunen i 2005 bygde et treningssenter vegg i vegg med idrettshallen ble det montert en heis slik at det skulle være mulig å komme seg inn i idrettshallen. Da må du ta heis fra resepsjonen og opp en etasje. Da kommer du på samme nivå som parketten. Det er også heis opp til neste etasje - til tribuneanlegget, men desverre er det en stor terskel for å komme seg inn til dette området. For å komme deg inn i begge etasjene må du via treningsrommene. 

Web levert av CustomPublish AS