Kippermoen idrettssenter er sammensatt av ulike anlegg fra ulik tidsalder. Dette fører til at deler av anlegget er universelt utformet, mens andre deler ikke er det.

Folkebadet stod ferdig i 2014 og er universelt utformet. Fra resepsjonen til garderobene og videre til heis er det kontrastfliser på gulv. Heisen fra sokkeletasjen tar deg opp til HC-garderobene som er i samme etasje som bassenget. HC-garderobene er tilrettelagt med seilheis, dusjvogn og rullestoler. Fra garderoben kommer du direkte ut til terapibassenget. Her finnes det rullestolrampe og heis. Heisen kan også benyttes i 25 m bassenget.

Treningssenteret er over to etasjer. Fra resepsjonen går det heis til begge etasjene

Fotballhallen er tilgjengelig fra resepsjonen og videre via et inngangsparti med rullestolrampe.

Idrettshallen er fra 70-tallet. Et tidsrom hvor universell utforming ikke eksisterte. Da kommunen i 2005 bygde et treningssenter vegg i vegg med idrettshallen ble det montert en heis slik at det skulle være mulig å komme seg inn i idrettshallen. Da må du ta heis fra resepsjonen og opp en etasje. Da kommer du på samme nivå som parketten. Det er også heis opp til neste etasje - til tribuneanlegget, men desverre er det en stor terskel for å komme seg inn til dette området. For å komme deg inn i begge etasjene må du via treningsrommene.