Vefsn kommune har siden 1952 drevet Kippermoen idrettssenter. Kippermoen er i dag et svært velkjent og moderne trenings- og idrettssenter i norsk sammenheng.
 
Senteret har utviklet seg betydelig siden starten av 1970-tallet. i 1972 bygde kommunen idrettshall på Kippermoen og to år etter kom svømmehallen. Videre ble det i 1996 bygget en flerbrukshall som i dag inneholder 7`er bane, klatrevegg og løpedekke for friidrett. I 2006 stod et nytt mellombygg, som knyttet idrettshall og bassenganlegg sammen. I mellombyggets sokkel finner du i dag resepsjon, squashbaner og inngang til bassengets garderober, idrettshall, treningssenter og flerbrukshall. I 1. og 2. etasje drifter idrettsavdelingen en lavpris treningssenter, med tilgang til treningsfasiliteter. Det tilbys forøvrig ikke gruppetrening på Kippermoen. Vefsn kommune er også en Frisklivs-kommune. Det vil si at vi tar del i et fylkeskommunalt tiltak for å fremme fysisk aktivitet.Kommunens Frisklivssentral har kontorer på Kippermoen idrettssenter.
 
Kommunen har i likhet med flere andre kommuner, forpliktet seg til å stimulere utviklingen av gode aktivitetstilbud for befolkningen – og bidra til et lokalsamfunn som inspirerer til en aktiv livsstil
 
Kippermoen idrettssenter tilbyr i dag innbyggerne og nærområdet et svært variert treningstilbud, med mange ulike aktiviteter.
Det består av en idrettshall, gressbaner, kunstgressbaner både inne og ute, friidrettsbane, tennisbaner, klatrevegg, squashbane, og et treningsstudio med frivektsrom, apparatrom, spinnsal, aerobicsal og et basistreningsrom med slynger. I tillegg har vi et basseng som består av et 25 m basseng, terapibasseng, barnebasseng og vannsklie. Bassenget ble reåpnet 17. januar 2014.